COLOSTRUM  - 100% SIARY 100G Zobacz większe

COLOSTRUM - 100% SIARY 100G

Nowy

COLOSTRUM - 100% KONCENTRAT SIARY, NATURALNA SZCZEPIONKA NA ADENO!

Więcej szczegółów

97 Przedmioty

122,00 zł

Opis

Producent PURITAN POLSKA
Gramatura 100G
Przeznaczenie NATURALNA SZCZEPIONKA NA ADENO

Więcej informacji

KONCENTRAT SIARY
100% koncentratu białka siary
100% gwarancji legalności i jakości produktu.


KONCENTRAT SIARY
W swojej klasie jest produktem wyjątkowym. Koncentrat Siary odpowiada jakości i sile działania Colostrum świeżemu, w którym zawartość immunoglobulin IgG jest nie mniejsza niż 60% -70%.
Koncentrat Siary zawiera ponad 250 naturalnych związków chemicznych, takich jak czynniki wzrostu, hormony, enzymy, pochodne kwasów nukleinowych. Zawiera również substancje bakteriostatyczne, w tym immunoglobuliny, laktoperoksydazy, lakteniny, laktoferynę, lizozym i leukocyty, dużą ilość witamin z grupy B,  26 wolnych aminokwasów.

Laktoferyna (LF) jest bioaktywnym białkiem należącym do rodziny transferyn - białek wiążących jony żelaza. Liczne badania dotyczące laktoferyny przeprowadzone na przestrzeni kilkudziesięciu lat pozwoliły odkryć wiele ciekawych właściwości tego białka.
Do najważniejszych właściwości należą: obrona organizmu przed różnymi drobnoustrojami, działanie immuno modulujące, przeciwzapalne oraz pomoc w przyswajaniu składników odżywczych, głównie żelaza.W badaniach opisano następujące mechanizmy działania laktoferyny na drobnoustroje: zabijanie, hamowanie wzrostu i (lub) namnażania.
Laktoferyna odgrywa ważną rolę w ochronie i stymulacji wzrostu tkanek jelit u gołębi
(ten mechanizm ma szczególne znaczenie u młodych gołębi). Mechanizmy odpornościowe jelita przed lotami młodych gołębi narażone są na dodatkowe infekcje wynikające z nadmiernego stresu i spadku odporności. W związku z niedostatecznie dojrzałą ścianą jelit, przechodzenie bakterii z jelita do krążenia jest ułatwione. Laktoferyna stymuluje dojrzewanie komórek nabłonka jelit, co prowadzi do zmniejszenia ryzyka występowania infekcji adeno.

Immunoglobuliny (Ig)– białka osocza krwi oraz płynów ustrojowych, są wytwarzanymi przez komórki plazmatyczne swoistymi przeciwciałami układu odpornościowego. W rozkładzie elektroforetycznym wyróżnia się następujące podklasy Ig: G, M, A. Z zastosowaniem specjalistycznych metod opisano ponadto klasy D i E. Do podstawowych właściwości Ig należy między innymi bezpośrednie neutralizowanie i niszczenie mikroorganizmów, zabijanie na drodze cytotoksycznej komórek zainfekowanych, neutralizacja toksyn a także niszczenie własnych komórek uszkodzonych, w tym nowotworowych.
Proces ten odbywa się na drodze wiązania antygenów powierzchniowych mikroorganizmu, komórki zainfekowanej lub nowotworowej. Niszczenie powstałych w ten sposób kompleksów immunologicznych zachodzić może na drodze: fagocytozy, aktywacji układu dopełniacza lub ADCC (cytotoksyczności komórkowej zależnej od przeciwciał). Immunoglobuliny wiążą także toksyny, blokując w ten sposób ich działanie. Mogą one także hamować rozwój zakażenia poprzez blokowanie wnikania drobnoustrojów do komórek. Immunoglobuliny są ważnym składnikiem siary i występują w niej w znacznym stężeniu:

IMMUNOGLOBULINY w koncentracie (mg/ml)
IgG 33-75
IgM 3,2-4,9
IgA 4,5

Dla porównania stężenia w mleku krowim, IgG: 0,4-1,2mg/ml; IgM: 0,04mg/ml; IgA: 0,2mg/ml.


Wszystkie składniki siary działając w synergii  mocno wzmacniają cały system immulogiczny gołębia, co daje pozytywny wygląd i zachowanie gołębi w gołębniku i dobre wyniki podczas sezonu lotowego i rozwojowego oraz zabezpiecza gołębie przed chorobami a zwłaszcza minimalizuje wystapienie adeno.

Dlaczego ceny preparatów tworzonych w oparciu o siarę są tak różne?
Na cenę siary mają wpływ dwa czynniki: czas w którym je pozyskano  oraz metoda jego przetworzenia. Zmiany procentowe składników colostrum wraz z upływem czasu od pierwszego pobrania: Siara  wraz z upływem czasu Colostrum traci bezpowrotnie większość swoich właściwości. Procentowa zawartość białek już po pierwszych 6 godzinach zmniejsza się niemal o 50% po 12 godzinach o 65% a po 24 godzinach aż o 75%.

Czas pozyskania:
Najbardziej wartościowe Colostrum pochodzi z pierwszej laktacji, czyli z pierwszych 2 godzin, co czyni tę substancję jeszcze rzadszą – ilość substancji możliwej do pozyskania jest niezmiernie mała, ale za to jej właściwości są fascynujące.
Metoda przetwarzania:
Jeśli chcemy zachować pełnię właściwości substancji, należy ją przetwarzać na zimno (KONCENTRAT SIARY).
Cena produktu jest zupełnie inna od produkowanych z siary pozyskiwanego z kilku dni po laktacji i przetwarzanego na gorąco. Są to zupełnie różne produkty, tak pod względem zawartości czynników bioaktywnych jak i pod względem efektów działania.


Dlaczego nasza siara?

Jedyną metodą pozwalającą na zachowanie praktycznie wszystkich właściwości świeżej siary jest Liofilizacja.
Liofilizacja  jest to przetwarzanie na zimno, suszenie sublimacyjne, stosowane do produktów termolabilnych (nieodpornych na ogrzewanie). W ten sposób przetwarza się produkty dla astronautów, himalaistów czy polarników, czyli wszędzie tam, gdzie jakość i żywotność produktu odgrywa kluczową rolę.

Nasz preparat jest czystą formą Liofilizacji koncentratu białka siary. Koncentrat siary pochodzi z zakontraktowanych do tego celu stad krów wolnych od IBR, pozyskiwany jest z siary z różnych gospodarstw z pierwszego doju od krów które nie dostawały antybiotyków.

WŁAŚCIWOŚCI AKTYWNE KONCENTRATU SIARY:
* Aktywność immunostymulacyjna.
*Obniżenie ciśnienia krwi.
*Hamowanie agregacji płytek krwi (zlepianie się płytek krwi w wyniku czego powstaje     czop zamykający uszkodzone naczynie krwionośne).

WŁAŚCIWOŚCI IMMUNO MODULUJĄCE I IMMUNO STYMULUJĄCE:
*Promocja dojrzewania limfocytów B.
*Stymulacja dojrzewania prekursorów limfocytów T.
*Stymulacja wytwarzania cytokin działających przeciwzapalnie.
DZIAŁANIE PRZECIWWIRUSOWE:
Spektrum:
*HSV
*Poliowirus
*Rotawirus
DZIAŁANIE PRZECIWGRZYBICZNE:
*Działanie addytywne w połączeniu z antybiotykami.
*Uwrażliwienie mikroorganizmów na działanie antybiotyków.
*Stymulacja odpowiedzi immunologicznej organizmu.
DZIAŁANIE PRZECIWBAKTERYJNE:
* Efekt bakteriostatyczny wywołany wiązaniem jonów Fe 3+.
*Inhibicja procesu adhezji drobnoustrojów do komórek docelowych organizmu gospodarza.
*Działanie addytywne w połączeniu z antybiotykami stosowanymi konwencjonalnie.
*Stymulacja układu immunologicznego.
*Indukcja uszkodzenia osmotycznego
*Bezpośrednie wiązanie ze ścianą bakterii G (-) , niszczenie struktury liposacharydowej
*laktoferycyna i laktoferrampina – bakteriobójcze domeny laktoferyny o wysokim powinowactwie do błon komórkowych bakterii.

WYKAZANO DZIAŁANIE in vitro W STOSUNKU DO NASTĘPUJĄCYCH BAKTERII:
*E.coli.
*Bacillus subtilis.
*Pseudomonas aeruginosa.
*Staphylococcus epidermidis ( gronkowiec złocisty).
*Staphylococcus aureus (zwiększenie wrażliwości na działanie antybiotyku).
*Klebsiella pneumoniae.

WSKAZANIA:
*  Naturalna szczepionka na odporność.
*  Gronkowiec złocisty.
*  Poprawia zdolność wyczynową gołębi.
*  Bezpośrednia ochrona przed wirusami,
  bakteriami, zarazkami z otoczenia.
*  poprawia płodność.
*  szybka regeneracja po locie.
*  Zminimalizowanie występowania adeno.


SKŁAD:
Liofilizat  białka siary.
Składniki dodatkowe:  kompleks witamin grupy B , wit.C, sterynian wapnia.

DAWKOWANIE: 5 g na 1 l wody lub na 1 kg karmy. Minimum 2 x w tygodniu.
Przed podaniem rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody do 30 stopni, następnie dolewamy do pojnika lub dodajemy do karmy
obsuszając drożdżami lub quickorem - zostawiamy na 10 minut, następnie podajemy.
Uwaga!
Przed lotami gołębi młodych siarę stosujemy już na 10 dni przed pierwszymi lotami!

Opinie

Napisz opinię

COLOSTRUM  - 100% SIARY 100G

COLOSTRUM - 100% SIARY 100G

COLOSTRUM - 100% KONCENTRAT SIARY, NATURALNA SZCZEPIONKA NA ADENO!